vandaag..
Blijf op de hoogte en volg Ruby
19 Oktober 2006 | Suriname, Paramaribo
Vandaag ben ik om half 8 op gestaan. Ik was vandaag vrij (of nou ja eigenlijk had ik mezelf vrij gegeven)en ik had zoveel kleine dingetjes te doen dat ik telkens dacht:" ohja en dat moet ik ook nog doen" dat ik maar besloot dat ik beter gewoon kon opstaan en die dingen daadwerkelijk kon gaan doen. Ik ben met de was begonnen, een heel karwei zo bleek. Want tot nu toe hebben we altijd nog alles op de hand gewassen (geen succes, truitjes zijn verkleurt en mijn was staat altijd stijf van de zeep)maar nu ging ik de wasmachine gebruiken. Eerst van de gang naar d ebadkamer getild (in mn eentje) toen bleek dat de stekker niet paste, ik heb allerlei variante geprobeerd en alle wereldstekkers en tussenstukjes geprobeerd maar het mocht niet baten.. Dus dan maar wassen in de woonkamer. (weer de machine in mn eentje van badkamer naar woonkamer gezeult en het moest stilletjes gebeuren want de andere sliepen nog)Toen ie eer eindleijk stond ben ik het ene deel gaan vullen met water. Vijf keer met volle emmers heen en weer gelopen en als jullie me een beetje kennen, wat de meeste van jullie wel doen ,weten jullie dta niet zonder morsen is gebeurd. Dus heb ik oude lakens en alle handdoeken die ik kon vindne gebruikt om het mooie parket te beschermen. Ok , toen de was erin (alles netjes op kleur gesorteed ik neem geen risico meer)en zeep en de knop om, wachten.. en ja zowaar hij deed het en hij maakt niet eens zo veel lawaai dus de andere kunnen gewoon door slapen. Ok toen was de was klaar (al na 15 minuten ) dus besloot ik nog ene keer d eknop om te draaien, nog eens 15 minuten en dat vond ik wle best. En nu het water er uit laten lopen. Ook een hele gebeurtenis! Want de slang is helemaal onderaan de wasmachine en als dat kreng nu in de badkamer stond dan kon de slang gewoon op de grond liggen en zou al het water er uit lopen maar de machine staat in de woonkamer dus. Ikw eer met emmers in de weer. En om het laatste m\beetje water er toch uit te krijgen de emmer diagonaal houden zodat het er in kan lopen. Dit bedacht me pas nadat ik even de slang op de grond had gelegd om een volle emmer te legen waardoor heel de woonkamer blank stond want al het water liep natuurlijk gewoon door de slang weg.. Tja ik ben altijd hardleers geweest. Als mn moeder tegen me zei dat ik niet mn vinger in de vlam van de kaars moest houden omdat pijn doet moest ik het toch eerst even doen voordta ik dat zomaar aan nam natuurlijk. Dus na dat ik heel de vloer (weer) had gedweilt ben ik de was gaan naspoelen. Weer vijf emmers met water in d emachine gedaan en weer twee keer 15 minuten laten draaien, de zeepsop was nog niet helemaal weg maar het zag er al duizendmaal beter uit dan als ik het met de hand uitspoelde dus ik was al lanmg blij met het resultaat.
Daarna moest de was worden gecentrifugeerd. Dat was ook een grap. Dat gedeelte is zo klein dat er een string (ok in dit geval twee strings want ja een string is immers niet meer dan een veter niet waar)en een halve sok in kan. En het trilt als een gek (misschien kunnen we het als fitnistoestel gebruiken??) maar drogen oh maar. Toen de was opgehangen en weer een nieuwe was erin gedaan. En zo vier keer! Wilt u wel geloven dat ik dus tot half twee smiddags ben bezig geweets met deze klus. Geen geintje, van half 8 tot half twee!! De was was gelukkig snel droog door de zon en de wind en rook heerlijk fris. Totdat d eburen besloten dat het ene mooie ochtend was om hun vuilnis te verbranden! Hing mijn mooie schone hard voor geswoegde was in de rook!! Dus heb ik alles weer naar binnen kunnen halen!! Gelukkig viel de schade mee. Ik heb alles netjes opgevouwd (ook voor el en netjes op dr bed gelegd voelde me echt zo'n moedertje haha).
Toen was het tijd om langs oma te gaan. Ze is maandag geopereerd aan dr oog en heeft best wel last. Dus echt veel zin om te gaan had ik niet maar ach. Dennis was er gelukkig en ik heb met hem gekletst en ijs gegeten. Toen werd oma wakker en heb ik even bij haar gezeten en ben na een uurtje weer weg gegaan. Op mijn eigen spiksplinter nieuwe fiets (gekregen van oma) vertrok ik vol goede moed, ik zou nog even langs de waterkant gaan zitten , heelrijk vind ik het daar. Nog geen twee cm getrapt en de banden bleken zo plat als een dubbeltje te zijn. Even snel op pompen en weer gaan, oh het zadel moest ook nog wat hoger, no spang. Ik heb zelf de sleutel gepakt en mn zadel versteld (Dennis diep onder de indruk)en toen fietste ik vrolijk weg. De vreugde was maar voor korte duur. De fiets is toch echt te klein ( ja zelfs voor mij) en ik trap me in de ronte om vooruit te komen. Heel frusterend om geen auto's iin te kunnen halen ookal doe je nog zo je best. maar goed ik fiets wel staand, kan ik best. Ja dat kan ik best maar ook maar voor een paar meter dan ben ik het toch echt wel weer beu en staan er strepen in mn handpalmen want de handvaten hebben ribbels en dat doet pijn als die in je handen gebrand staan. Ok dan maar gewoon zittend fietsen. Ik heb een mandje voorop (hahhah) maar wel ideaal in dit weer wnat dna kan ik mn tas er in zetten en dan heb ik geen zweetplekken meer op mn rug (een nare bijkomstigheid van dit land.. Maar ja als ik iets uit mn tas wil pakken word ik gelanseerd door mijn zadel die, heel fijn, met elke beweging die ik maak mee beweegt en dus vlieg ik bijna over de kop omdat ik een flesje water uit mijn tas probeer te pakken. Ok niet zo handig dus. Die tas in het mandje is misschien ook niet zo handig gezien het feit dat er rovers zijn die gemakkelijk mn tas uit het mandje kunnen trekken. Zucht.. Ik ga nog maar eens op de trappers staan om vaart te maken. Stom stom stom!! Daardoor vliegt de ketting er af. Ik kan nog snel uitwijken naar de goot voordat een mega 4WD jeep me raakt (elke chaufeur hier is een levende bedreiging voor fietsers). Een ketting leggen kan ik wel als oer hollandse meid maar d eketting ligt er niet af hij trapt gewoon door en maakt een heleboel herrie en dat gaat dus wel boven mn pet. Dus zit er niks anders op dan om Dennis te bellen (iets wat ik liever niet doe omdat oma liever heeft dat ik haar bel maarja ik heb bijna geen beltegoed meer en voor dat ze me verstaan en begrepen heeft..dus ik neem het risico om ruzie te krijgen maar even voor lief) Dennis komt me halen en wisselt de fiets om met de fiets die ik gehuurd heb en die Dennis morgen zou terug brengen. Dennis verteld me dat oma boos was omdat ik via de hofstraat reed (de straat waar ik dus gestrand was ne waar ik heb gewacht op Dennis)en dat moest ik niet doen ik moest via die en die weg (geen idee welke maar goed). Ai, das nou mijn oma, ze bedoelt het goed dus lachen Dennis en ik er maar om. Ik laat me niet uit het veld slaan en fiets (een stuk sneller en fijner) naar de waterkant(daar bij Fort Zeelandia, onder een paar bomen heb je wat bankjes daar kan je zo heelrijk zitten) en ga daar nog even geniet van de rust en de uitzicht. Dan is het bijna half 6 en ik ga nog even langs Torarica want ik heb al vanaf vanochtend niks gegeten (behalve het ijsje met Dennis natuurlijk maar dat telt niet he ?!!)en ik verdien wel een lekkere uitsmijter al zeg ik het zelf. Gelukkig is de bediening vertrouwd traag en dus als ik eindelijk mn heerlijke eitje heb vraag ik gelijk om de rekening en ga vlug naar huis want het wordt zo al snel donker. Als ik thuis ben wacht er nog 1 was op me. Ik doe die snel, ruim mn kast op (ja ja mama je leets het goed, ik ruim mn kast op en fauw al mn kleren weer netjes, nu nog strijken en het is helemaal af he hahah)en maak de woonkamer netjes en dan komen El en Leen thuis van een hele dag stage lopen. El en ik doen nog even snel boodschappen en koken dan. Ik eet vrijwillig groenten (en veel ook nog eens!!)sterker nog ik maak ze uit me zelf klaar. Straks nog even een dvdtje kijken en dat was mijn dagje! Eigenlijk zouden we uit gaan vanavond maar morgen hebben we om 9 uur supervisie (voor de eerste keer) en vandaar uit moet ik weer gelijk door naar mn stage dus ik denk niet dta het vanavond wat wordt. Gisteren trouwens de memories of a geisha gezien, mooie filem. Mam nog bedankt voor alle dvds die ik van je gekregen heb! Nou ik ga snel naar huis naar mn meiden en morgen wordt ons dak gemaakt (wist niet dat er iets mis mee was..) en zowaar het slot! Dus no worries, no spang hier alles onder controle ;)
19 Oktober 2006 - 07:02
Ki:
Hahaha!!! Wat ben je toch een super held, ik ken niemand die zn dag zo fijn kan beschrijven als jij, en inderdaad een string is niet meer dan een veter! Rubster, jij redt jezelf wel daar! Nog 3 nachtjes en dan ben ik aan de beurt, iehhh!! Kus Ki -
19 Oktober 2006 - 10:09
SergIO):
Kleine wasjes, grote wasjes... Je kent het wel...
Het concept 'wasmasjien' krijgt voor mij een heel nieuwe wending. Ik zie het al helemaal voor me: Ruby met een enorme emmer, al klotsend over een houten vloer, half uitglijdend van de zeep. Nou ik heb ook een mooi verhaal voor je, maar dat is niet de moeite waard om hier neer te zetten. Ik ga je mailen, dus lezen die hap!
|O) -
20 Oktober 2006 - 11:06
Maaike Sterken:
Hey roebels! zo leuk om je belevenissen te lezen!! Ik krijg gewoon heimwee naar sranan!! ik heb je ff mail gestuurd wat belangrijke vragies, zou je er ff naar willen kijken? Hoop dat ik je goede mailadres heb, namelijk!
kus maaike -
24 Oktober 2006 - 08:37
Caroline Van Ravels:
Ha die ruby,
nou, heb nog nooit zo`n lang verhaal gelezen over een wasmachine. Ben ik even blij met mijn miele.
Maar goed, dan waardeer je het wassen in Nederland straks weer des te meer!!
Ik heb tot nu toe je verhalen gelezen (mijn hele huishouden ligt in de soep door het lezen van al de reisverhalen van bekenden) Volgens mij vermaak jij je daar wel!!
Gaat kiki ook zo`n site maken?? Morgen ga ik naar je moeder toe en zal ik nog wel meer verhalen te horen krijgen.
Geniet maar goed en ik blijf je volgen.
kus, caroline -
25 Oktober 2006 - 17:33
Fred(dy):
Ruby, fa a waka?
Surprise! van de oudere F. Je tori roept herinneringen op die graag ververst worden. Plan was oudjaar in Su te zijn, maar mn gezondheid heeft ff prioriteit, dus hoe noos?
Zo niet, misschien voorjaar 07 samen met Niro (zoon2 aka Sergio).
Als dit onsnapbaar is volgt tzt uitleg.
Je lijkt veel te genieten, go on!
Have a great time... daily!!
Veel liefs & groetjes, ook aan tante Znarf,
F.
01 November 2006 - 14:51
Lokale Inhaalchinees:
Jaaa! Kweee niee!!
Hè, hè.... eindelijk de site gelokaliseerd! Je zou me nog mailen?! ;-)
Vertrouwde site joh! Gaaf! En die verhalen! Goed bezig zo te lezen....Jhhiihhaaaa!! Ik heb hier nog wat was liggen.....mmmmm....?! Goedddd... Hiero Alles lekker. Deze week de eerste koude in Hollandia, dus geniet maar lekker van 't klimaat daaro meissie! :-D
Lijkt me heerlijk zo aan die waterkant! Enjoy... Oohw ja, succes natuurlijk met je stage! ;-)
Oké, ik ga nog wat strin.....ehhhhh.......opruimen hiero! Keep you up-to-date!
Still rollin'
_jDr