CBB,mooie middag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ruby Morree - WaarBenJij.nu CBB,mooie middag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ruby Morree - WaarBenJij.nu

CBB,mooie middag

Blijf op de hoogte en volg Ruby

27 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo

Vorige maand liep een van mijn kinderen stage bij de gemeente. Hij had me al verteld dat hij een maandje stage moest lopen en dat hij toen hij dat hoord op school gelijk aan mij dacht. En toen ik hem vroeg waarom hij dan aan mij moest denken antwoorde hij nou ik kan alles met u bespreken dus als ik problemen heb of iets niet snap kan ik dat gewoon aan u vragen.. AAhhh lief he?! Zo trots was ik ! Toen ik hem later vroeg of ik een keer kon langs komen zei hij ; “Natuurlijk,, En hij zou het gelijk de volgende dag regelen met zijn begeleider. Op donderdagochtend ben ik toen dus naar het CBB (central bureau voor burgerzaken) geweest. Sunil (m’n kind) stond me al op te wachten. Vrolijk begroette hij me en nam me mee naar zijn begeleider. Terwijl we daar naar toe liepen hadden Sunil en ik veel bekijks. “Juf,ik ben zo blij dat u mooi heeft aangetrokken, kijk hoe jaloers al die mannen kijken” Hahaha. Zijn begeleider bleek een klein mannetje te zijn die het niet erg vond om kleiner dan mij te zijn zodat zijn ogen goed op borts hoogte waren.. Mannen; they’re all the same! Maar goed hij had geen enkel bezwaar dat ik even mee kwam kijken met Sunil en als ik vragen had moest ik niet twijfelen en het gewoon aan hem komen vragen (ja dat geloof ik graag ja dat je me alles zou willen uitleggen ) Ik liep met Sunil weer mee naar beneden en daar zat hij dan heel de dag, foto’s te maken van mensen die een ID kaart lieten maken. Kijk juf, de persoon moet zo en zo zitten en als hij goed zit moet je op dat knopje drukken ''Oh ok,, zei ik. Maar waarvoor is dat knopje en ik wees naar een knopje met als plaatje een flits en persoon erbij” Dat is als de persoon te donker is dan heb je extra belichting” Sorry maar ik kon het niet laten om toen even te lachen. Extra flits voor te donkere mensen anders zie je ze niet op de foto, tsja aan dat soort problemen denk ik niet zo snel. Ik ging op een stoel zitten en keek een tijdje toe hoe Sunil en zijn mede collega’s te werk gingen. OP een gegeven moment kwam er (een rijke) man binnen en liet een foto maken, daarna moets hij weer plaats nemen buiten en wachten totdat hij geroepen werd. Toen zijn pasje geplastifiseerd was en handtekening gescand werd zijn naam om geroepen en kon hij zijn pasje ophalen. Voor al deze (simpele??) taken hebben ze hier overigens zeven mensen in dienst met nog twee stagiaires die het eigenlijke werk uitvoeren. Maar goed, die man kwam zijn pasje halen maar hij was niet tevreden over de foto. Nou dan wordt er toch gewoon een nieuwe gemaakt. Maar dat betekent niet alleen een nieuwe foto, maar ds ene heel nieuw pasje, ach ja alsof het nbiks kost. Stel je voor dta je in NL je teint niet zo flateus vind overkomen op je paspoort, nou dna maken we toch gewoon even een nieuwe. Hahaha. Verder lijkt de ID kaart van hier op mijn café janssen pasje van tien jaar geleden. Die ik overigens vervalst heb met de plastifiseer appartaat van mn vader. Ja pap, je dochter kwam illegaal Janssen binnen omdat ik officieel nog ander half jaar te jong was.
Ach dat waren mooie tijden., op vrijdagmiddag om drie uur in de rij staan omdat je (en tientallen andere 15 jarige) perse voor vieren binnen wou zijn want dan begon PIEK uur. Ik stelde toen ,de aller aller eerste keer, voor om gelijk tien bier te halen, dan had je gelijk voor elke hand een (we waren met zijn vijfen),en dan hoefde je niet elke keer uren bij de bar te wachten.. vonden mijn vriendinnen toen een stom idee... En dan om zeven uur thuis komen en heel hard je best doen om niet dronken over te komen en gewoon aan tafel te zitten met je ouders, heerlijk!
Op mijn stage heb ik nu tewee nieuwe stagiaires, ook uit Brabant. Vet gezellig. Een Oeteldonkse en een Kruikezeikster. Gezelligheid dus! En ze zijn erg enthausiast en dat had ik net nodig want ik zat een beetje op een dood punt en zij trekken me daar nu uit. Aankomend weekend is het Holy Phagua, dan gaat men elkaar met verfpoeder bekogelen. Ik ga dit met de kinderen van mijn stage vieren (uiteraard want het is een hindoestaans feest). Ik moet van hun oude maar wel witte kleren dragen.. Ik ben benieuwd, u hoort nog van mij!
Biggie brassa ruby

• 27 Februari 2007 - 16:04

SergIO):

Holi = big party ;)

Hoe is het verder meiske? Misschien kom ik over een anderhalve maand eindelijk een keer langs. Dan mag je me met je medestagiaires een tour door Paramaribo geven, aangezien ik daar al ruim 28 jaar niet meer ben geweest :o

Dan moet ik zeker op woensdagavond thuisblijven ;)... Anyways, hier in België en dan specifiek in Brussel is het net zo erg als in Holland: regeltjes, regeltjes, regeltjes... Wat de mensen ermee doen is aan de andere kant wel weer grappig: men parkeert overal waar dat niet mag en laat zijn hond uit op de stoep, waar ook op wordt gefietst, omdat er auto's op de weg zijn geparkeerd.

:P

Feest ze en vooral: doe niet je goeie witte goed aan!

• 27 Februari 2007 - 16:17

Fred(dy) S.:

Jij gaat daar volgens mij nooit meer voor lange tijd weg, Ruby!
    Zeker niet als je ook zo een intensieve culturele onderdompeling ondergaat.
    Uit wat je schrijft is duidelijk dat je er serieus en volop van geniet. Blijf dat vooral doen; de tijd is altijd te kort.
    Lieve groeten, brasa en Shubh Holi straks!!!
    Doe svp vooral ook de groeten aan tante Znarf en Dennis en gezin.
    fs

• 27 Februari 2007 - 17:00

Noeni:

lieve Rubel,

wat een mooie verhalen weer!
    Zal ik je iets genants vertellen: ik ben laatst met mijn 28 jaar weer eens in janssen geweest!!
    we waren met een aantal uit het hockey team op kroegentocht en konden het niet laten om daar weer eens te kijken for old times sake!
    het is wel wat anders bekleed aan de binnenkant, maar de oma's kregen gewoon weer gratis shotjes van de barman!!

brassa's

• 28 Februari 2007 - 05:25

Ki:

Rubster!!! Kul, janssen piekuur, wat een herinerringen, ik aan de apfelkorn haha, doe mij nu maar 10 bier! Heb aan je gedacht afgelopen week, carnaval, volgend jaar vast een kruis in je agenda 2 t/m 5 februari in je agenda zetten om het goed te maken! En blij te horen dat mannen nog steeds graag naar je borsten staren :-)
    Kus!!

• 28 Februari 2007 - 10:38

Joost:

janssen was leuk.. maar de buurman rules!

• 28 Februari 2007 - 19:42

Pientje:

Hi Lieve Ruby!!!

Wat een Super leuke verhalen heb je toch altijd!!! En wat maak je toch VEEL mee!!! Is het allemaal leuk daar in Suri?? en ben je al beter van de griep die je had???

Veel plezier nog deze laatste paar maanden, je komt al bijna weer terug!!! :) Yesss!! Kom je dan weer gezellie oppassen op ons??! JAa!! LEuk!!
    Doei liefste ruby en tot snel!! HVJ (K)
    Kusje, Pientje!
    I LOVE YOU!!! (L)

• 28 Februari 2007 - 19:44

Nog 1 X Pientje:

(O)Lieve ruby! !I MISS YOU!! doei!! HSVVJ!! KNZJ! WJNMK! BBH! HVJ!! :)
    Doei doei lieve rubY!! Tot snel

• 28 Februari 2007 - 21:02

Loes:

Sexy!!

Ik herken de verhalen van de vrijdagmiddag, leuk!!

Ik ben jaloers, ik wil weer terug. Ik word depressief van het weer hier, al hoorde ik dat mn vader zei dat het regende en onweerde bij jullie. Is dus ook lang niet gek, haha!

Kusje

• 01 Maart 2007 - 10:27

Joris En Marieke:

hoi lekkere ruby,wat heerlijk om je verhalen te lezen, wat maak je toch een hoop mee. Hier gaat alles goed net de carnaval overleefd de verjaardag van opa 85 jaar geworden, groot feest bij ons thuis, super gezellig. Ga lekker zelf het weekend feesten we lezen wel hoe het was, vanuit het natte ,grijze, druilerige, sopperige brabant landje dikke zoenen van ons alle houdoe

• 10 Maart 2007 - 17:43

Eem:

hej rub! wat een mooie foto;s staan er op jou site! heb ze net allemaal bekeken, zo te zien heb je het daar prima naar je zin! en goed dat je af en toe nog is aan vroeger (janssen) denkt haha! heel veel plezier met het verfpoeder bekogelen:) wordt vast leuk!
    kusxx

• 22 Maart 2007 - 12:20

Louise:

Sexy,
    ik wil nieuws!! Leentje geeft het me ook al niet!

Kus